Ahad, 6 Mei 2012

Cuti-Cuti Malaysia : Sekayu

Assalamualaikum readers..Ape Khabar? Hope anda semua sentiasa sihat walafiat..(^_^)

Saya kat sini pun sihat Alhamdulillah..Cume sejak kebelakangan ni, selera makan agak bertambah. Alhamdulillah, dan ini juga merupakan dugaan daripada Allah..nikmat makan, sampai jadi malas untuk melakukan pekerjaan. Yelah, kenyang sangatt kan..!!

Oh ya, petang ni saya ada interview kerja. Doakan saya ye, this is my 1st interview, dop pernah lagi sebelum ni kene intrview..hihihih

Kembali pada tajuk utama...

Yeahhh! hari ahad semalam kan cuti sempena hari wesak kan? Ade yang x cuti ker?? Xpelah kalu x cuti, korang boleh kerja. Lagipun minggu lepas kan baru hari pekerja. Kalu kat Terengganu ni, cuti. Budak-budak sekolah pun x sekolah.. So, atas kesempatan ini, saya dan adik-adik saya pergi ke air terjun Sekayu. ha ha ha, kalu sape duk area Kuala Berang tuhh, dorang tau la kat mane. Air terjun yang popular di daerah Hulu Terengganu ni.

Seminggu plan benda nihh, akhirnya berjaya jugak. Alhamdulillah..walaupun semalam cuaca macam x mengizinkan. Hujan di pagi hari. tapi, kitorang x kira... kitorang pergi jugak. Its okey! Sebab tengahari tu dah panas dah. Lagipun bahaya mandi waktu hujan, nanti ade 'kepala air'. Pernah meragut nyawa kot!

Yang join program ni saya, adik-adik saya.. dan adelah sikit kawan-kawan adik saya. Dorang siap bawak ayam lagi. buat BBQ lah, best sangat! Bolehla berkelah sikit. Pagi tu pun mak dah prepare mee goreng, kentang goreng n air jagung sejuk untuk kitorang semua. Licin!! kitorang makan.

Tak nak cerita panjang. kitorang check in pukul 10 pagi dan balik pukul 2.30ptg macam tu.. Sebab ade intervw kerja. So kene balik awal. ape pun korang layan dulu gambar sepanjang kitorang berkelah ni..(^_^)



** Cik Hidayah sedang 'menguli' ayam..keh keh**

Hebat kan..hahaha, kenapa pakai plastik? Ha ha. Saje, kg sedap pulak kalu makan bekas air tangan sendiri..(^_^)


** Hidupkan bara api**

Anyway, thanks to adik-adik saya. sebab tolong hidupkan api. Kalu saya sorang jah, api x mboh hidop kot!


** Siap untuk dimasak!!**


** Makcik Dayah sedang membakar**

Bajet gitu! ha ha ha ha..


** Siap! untuk dimakan (^_^)**

Hah? Hitam-hitam tu ape?? Tu hangit namenye..ha ha ha, jarang sangat nak bakar-bakar ni. ni baru nak berjinak-jinak..Its okey ape..sedap kot..

Hingga menjilat jari.
_________________________________________

Oh ya, im sorry sebab x upload persekitaran tempat berkelah, lupeeeee!!!!
lagi 1, pic mandi manda pun x amik.. kurang sesuai hohoh, Saya x mandi pun, saya celup badan sekali je dalam kolam tu. Sejuk sampai ke tulang. Pastu, terus dah x mandi. Mandi dalam bilik air je. hehehe

Anda pula kemana??

Next time, xnak pergila sekayu dah. Habis hitam muke. Sunburn!









Tiada ulasan :

Catat Ulasan

Sudilah untuk meninggalkan komen berkenaan entry saya. Insha Allah saya akan membalasnya. Terima kasih.. ❤️❤️