Khamis, 30 April 2015

Petua Agar Bayi Anda Berkulit Putih

Assalamualaikum..

Pasti ramai bakal ibu yang baca blog mummy bijak ni mahukan bayi mereka berkulit putih gebu gebas kan? Sama jugak macam mummy.. Selalu sangat baca petua dan search kat google cara cara  dan juga pemakanan yang boleh membuatkan bayi kita putih dan gebu semasa dilahirkan. Memanglah warna kulit dipengaruhi oleh genetik mak dan ayah kan. Kalu mak dan ayah berkulit gelap. Tak mustahil anak yang dilahirkan mesti ada juga yang berkulit gelap kannn.. Tapi tak semestinya..ada jugak bayi yang dilahirkan putih tanpa ikut warna kulit mak dan ayah. Haaaaa, macam mana nak dapatkan bayi berkulit putih. Jom kite tengok petua yang mummy cadangkan ni. Alhamdulillah Haris Mikhail berkulit cerah dan bersih semasa lahir.

Petua Agar Bayi Berkulit Putih Semasa Lahir.

1) Semasa hujung kehamilan, amalkan meminum air kelapa muda segar. Kalau amalkan dihujung kehamilan. Insha Allah bayi yang dilahirkan berkulit bersih je tanpa sebarang ruam or bintik bintik merah kat muka dan badan.

2)  Soya - soya juga boleh menjadikan kulit bayi cerah dan gebu. Tetapi, pengambilan soya yang terlalu kerap boleh menyebabkan kulit bayi menjadi sensitif. Jadi boleh amalkan seminggu 2x pengambilan soya untuk kulit bayi cantik. Kalau ambil hari hari nanti kulit jadi sensitif. Kalau putih tapi berparut sebab sensitif pun x cantik juga kan.

3) Amalkan membaca surah Yusuf sepanjang tempoh kehamilan. Nabi Yusuf kan merupakan nabi yang kita tahu ketampanan dia. Moga dengan mengamalkan surah ini. Bayi kita juga dikurniakan ketampan macam baginda bukan sahaja dari segi fizikal malahan rohaninya.

4) ESP SHAKLEE - minumlah esp shaklee.. Mudah, semua khasiat ada dalam 1 tin yang penuh berkhasiat. Bukan je elok untuk ibu mengandung, ibu berpantang dan ibu menyusukan baby pun amatlah baikkkkk sangat. Kalau minum semasa hamil pun, lagi bagus untuk kulit bayi dan tumbesaran bayi..


Kebaikan ESP SHAKLEE untuk wanita hamil.

- Sumber protein dan asid amino untuk pembentukan bayi dalam rahim ibu.
- Memelihara dan membina otot ibu akibat kurang bersenam.
- Protein membantu proses kelahiran.
- Sistem imun badan untuk melawan penyakit semasa hamil.
- Mengurangkan rasa loya.
- Mengenyanglan
- Menambah tenaga.

Kebaikan ESP SHAKLEE untuk wanita berpantang dan menyusu.

- Sebagai milk booster untuk menambah susu badan.
- Bayi cepat kenyang melalui breastfeeding.
- Menjadikan kulit bayi gebu gebasssss.
- Menjadikan bayi lebih bersemangat dan bambam.

Mummy sendiri beri pada Haris susu badan and mummy sendiri consume esp shaklee.. Bukan sahaja baik untuk mummy.. Yang penting bayi sihat tanpa meragam kan. So, kepada yang membaca blog mummy yang berminat untuk dapatkan esp shaklee dengan harga kasih sayang. Boleh hubungi mummy untuk tempahan.

Call / whassap : hidayah 0192112090
Shaklee id : 145183
Email : cahayapetunjuk275@yahoo.com
Atau boleh visit dan like page mummy untuk lebih banyak info.

Jommm sama sama menjadi ibu terhebat!!!

Tiada ulasan :

Catat Ulasan

Sudilah untuk meninggalkan komen berkenaan entry saya. Insha Allah saya akan membalasnya. Terima kasih.. ❤️❤️