Sabtu, 26 Januari 2013

5 Perkara Perlu Buat Sebelum Tidur

Assalamualaikum..

Dah 2 hari tak update blog, maaf ye uolls sebab semalam iolls ade majlis cukur jambul sepupu baru. My new cousin ni gigirl ye uolls. Lahir pada 12.12.2012. Cantik kan tarikh tu. cantik pada nombornya sahaja. Maksud pada nombor tu im not sure la. and Alhamdulillah, majlis tu berlansung dengan lancar selepas sembahyang jumaat. Eh! hari ni dah ahad kan? Entri ni dibuat pada pukul 11.55pm hari sabtu. dan dipublish selepas pukul 12 malam. mihihihih. Ok, sebelum uolls tido, iolls nak share perkara yang perlu weolls buat sebelum tidur hehe. Jangan main tidur je, checklist dulu perkara ni dah buat ke belum supaya nanti kite boleh tido dengan aman dan damai tanpa sebarang kerisauan, keraguan, ketakutan dan sebagainya.

5 Perkara Perlu Buat Sebelum Tidur

1. Make sure korang dah solat isyak! Solat itu tiang agama kannn. Kalu taknak agama runtuh, make sure dirikan solat 5 waktu sehari dan semalam okey.

2. Baca Surah Al-Mulk, ni amalan sunat tau. semoga tidur kita tak diganggu. dan pastikan amik wudhuk sebelum tidur.

3. Baca ayat kursi, ayat 3 qul, doa tidur dan juga mengucap dua kalimah syahadah yee..

4. Time to sleeeeeeeeeeepppp. Eh, make sure tidur mengiring ke kanan ok. Sunnah! Jangan tidur terlungkup (benarkah ejaannya) sebab ini adalah salah satu cara tidur ahli neraka. Nauzubillahhh.

5. Berselawat hingga tertidur. Kalu rajin selawat dengan mulut, tapi kalu tak istiqamah. baca dengan hati okey.

Ok, Jom tidoq.


See uolls tomorrow ya..Babai!

2 ulasan :

  1. Hhmmm... Bgus2! Nasihat yg amat baik untuk dkongsi bersama.. Hehee! Slamat bramal juga.. :)

    BalasPadam
  2. Saya bwu update blog.. jngan lupa singgah baca & komen yerhh.. hehee! Truskan update post2 yg best2 yerhh.. :)

    BalasPadam

Sudilah untuk meninggalkan komen berkenaan entry saya. Insha Allah saya akan membalasnya. Terima kasih.. ❤️❤️