Selasa, 22 Mei 2012

Belajar Menjahit

Assalamualaikum..Alhamdulillah, rajin jugak nak update blog setelah sekian lame biarkan blog berhabuk. Maaflah, malas dan xde idea nak update pasal ape. Ini adalah masalah biasa bagi seorang blogger macam saya.   Lagipun, readers sume tahu kan yang saya ada buat bisnes sikit. Macam entri sebelum ni saya ada cerita. Tapi, tidaklah terlalu details. Bisnes simple je. Alhamdulillah... rezeki, daripada bisnes menjual pakaian wanita. Now, dah mule buat bisnes kosmetik sikit. Dun wury, bisnes kosmetik ni, saya dah try produk ni semua. Dijamin!! pasti puas hati.

Okey, tapi bukan ini yang saya nak cerita. Tengok tajuk ye~

" Belajar Menjahit "


Yep!! Saya sedang belajar menjahit, kepada lelaki-lelaki di luar sana yang duk gelak bile saya cakap saya sedang belajar menjahit. Silakanlah untuk gelak. Tak pelik rasanya kiranya belajar menjahit. Biarpun menjahit sinonim dengan wanita. Tetapi, haruslah anda ingat bahawa wanita tidaklah lepas lahir terus pandai menjahit, memasak dan sebagainya. Sorry ea, benda ni kenelah belajar. Saya pulak  jarang sangat duk rumah, belajar merata. So, untuk menjahit tu agak kuranglah. Nak buat baju kurung sepasang pun...Alahai~ maaf bebanyak ekk! (-_-")

Tapi kalu menjahit baju koyak tu. bolehlah, memang teruk sangatlah kalu x reti nak jahit bayu yang koyak tu. Kalu nak jahit untuk tudung pun saya boleh buat. xde masalah punye. Dulu tudung labuh sekolah pun, saya potong dan jahit sendiri tau. Sape nak tempah tudung boleh lah kat tempah kat saya. Tudung sekolah ke macam mana. Silakan, insya Allah saya boleh buat. ^_^

Ok, baiklah.. saya sebenarnya sedang belajar jahit ini.......


**Purdah!!**

hehehe, ini purdah yang dah siap. Setelah beberapa kali mencuba.
Tahniah diri..^_^


** Try n error **

purdah yang ini pulak mase 1st time try buat. Sila abaikan juntaian yang ade kat tepi purdah tu yep.
Masih dalam proses pembelajaran. Still belum sempurna.

------------------------------------------

Insya Allah, bulan depan tempahan untuk purdah ni akan dibuka. Kepada sapa yang berminat. bolehlah emel kat saya je yep. xde masalah. Harga masih dalam rundingan dengan emak. Tak nak terlalu mahal, dan x lah terlalu murah. Kita nak support orang lain berpurdah. So, kenelah permudahkan kepada dorang. Tapi, janganlah pulak salah gunakan purdah tersebut kan. hehehe..

Insya Allah, seiring dengan perubahan diri. Semoga banyak lagi perkara kebaikan akan menyusul kemudian. Amin..

Thanks sebab sudi bace..^_^

Tiada ulasan :

Catat Ulasan

Sudilah untuk meninggalkan komen berkenaan entry saya. Insha Allah saya akan membalasnya. Terima kasih.. ❤️❤️