Isnin, 9 April 2012

Ulat Sayoqqq!!

Assalamualaikum..anda semua..

Ini hari, saya masih tidak bekerj lagi. bukan sebab xnak kerja. Nak! tapi, asyik duk fikir umah je. Rasa x tenang bila nak tinggalkan emak sorang-sorang kat rumah. Yela. adik-adik p sekolah. Ayah pulak ke kebun, sibuk dengan ternakan ikan beliau. So, kalu mak duk sorang-sorang kat umah, sape pulak nak bawak mak p kedai ke ape kan. Nak beli lauk bagai sume. Thats y la sekarang ni saya masih fikir same ade nak kerja ke x. cuti 5 bulan b4 sambung degree..lame mehhh!

Ok xpe. tu belakang kire.

saya nak citer something nih, harap pihak wanita or lelaki yang rajin ke dapur sila amikk perhatian disini. Tadi, saya tolong mak saya kat dapur, tolong masak..then, mak saya suruh goreng sayur bayam yang beli kat pasar pagi tadi. Ok xpe, sebab tu memang kerja saya bahagian sayur-sayur ni. Ok nak dijadikan kisahnye, lepas je potong-potong sayur tu. macam besela kan kene basuh sayur tu. kot-kot ade terlekat something ke ape. kang sakit perut pulak seisi rumah..wahahaha.

Basuh mane leh cincai, sayur pun x banyak. So, saya pun basuh 1 by 1 la. ha ha ha.. rajen! ppfftt..

pastu, ape yang saya jumpe?? ULATTTT maaaa.. bukan 1, bukan 2. Tapi, tigaaaaaa..uih, telur ulat tu pun ade..terus saya buang daun sayur yang ade ulat tuh..euw, geli! idup dan sihat gemuk lagi ulat tu. eiii, sebelum ni jarang sangat nak jumpe ulat tu. tapi, arini banyak pulak ulat yang saya jumpe. dulu masa duk hostel ade jugak jumpe ulat-ulat dlm lauk nih.

Btw, boleh ke makan ulat sayur? ade idea?

So, bile dah double cek sume, ulat dah xde. yeayyy!! Ok, bagi korang-korang yang rajin memasak ke kan. korang kene alert la dengan benda macam nih. risau gak kan kot-kot boleh sakit perut ke. kebersihan haruslah dijaga. untuk family dan yang tersayang.. Bukan sayur je, xkisah la buah ke ape ke. bersihkan dulu. baru buat proses yang seterusnya.

korang sanggup ke nak makan something yang ade ulat..?? X nak kan? Oleh itu, basuhlah dlu sayur or buahan yang korang nak makan tu..

Ok, i think macam xdek motip je wat entri ni..hahahaha, x menarik!

Tiada ulasan :

Catat Ulasan

Sudilah untuk meninggalkan komen berkenaan entry saya. Insha Allah saya akan membalasnya. Terima kasih.. ❤️❤️