Jumaat, 30 Mac 2012

Peringatan Hari Ini # 3

Juz sebuah entry copy paste.

masih x mampun untuk bermadah sedap-sedap. hoho. (^_^)


Cinta adalah kekuatan,Yang mampu mengubah duri jadi mawar,Mengubah cuka jadi anggur,Mengubah sedih jadi riang,Mengubah amarah jadi ramah,Mengubah musibah jadi muhibbah,Itulah cinta.

.Namun,Cinta itu kan jadi kekuatan,Jika disandarkan pada Allah,Cinta itu kan jadi muhibbah,Jika disalurkan pada jalan yang benar,Cinta itu kan jadi riang,Jika tak bertentang Buat para muslimah di luar sana,Usah gusar jika belum berpunya,Usah risau jika belum dipetik sesiapa,Usah malu jika tiada lelaki yang bertakhta,Yakinlah dengan qada\' qadar Allah,Bila mana keluarnya kita dari rahim sang ibu,Tercatat sudah di luh mahfuz,Siapa jodoh kita,Bila akhir hayat hidup kita,Di mana nafas terakhir kita,Yakinlah,Allah lah sebaik2 pengatur hidup,Berdoalah tiap kali lepas solat,Wa la takilna ila anfusina torfata \'ain..

Ya Allah, jangan kau biarkan masa depan kami ditentukan oleh diri kami sendiri,Walaupun cuma sekelip mata

Semenjak dewasa nih, rasa amat mudah je jatuh cinta. hohoh. Semoga kutemui pemilik cintaku setelah Allah dan Rasul.. insya Allah..
Ape pun, belajar dahulu..
Belajar untuk mengenali erti hidup..
dan berusaha mendekatkan diri kepada Pencipta.
Insya Allah.
Semoga urusan dipermudahkan..^^

"Serahkan hatimu pada Allah, pasti DIA temukan dengan pemilik terbaik"
ade satu lagi..hihihi

"Cinta ini memang fitrah, tapi jangan kita jadikan ia fitnah.  Sebagai contoh, bila kita sedang berpuasa, kita disuruh agar tidak  mendekati makanan kerana boleh jadi ia membawa fitnah yang boleh membawa kita berbuka puasa. Maka begitu juga CINTA, rasa suka itu fitrah. Jadi, kita dilarang mendekati maksiat seperti zina hati, dating dan bergayut dengannya di telefon agar fitrah itu tidak menjadi fitnah. Sehari tak bercakap dengan si dia jadi gundah, tapi sehari tak bangun qiamullail, tak pulak rasa begitu. Kalau penyakit ini ada dalam hati kita, hati-hati. Jangan sampai cinta yang kononnya suci ini jatuh martabat menjadi cinta rendah, iaitu bila mana cinta manusia lebih daripada cinta Allah.. 

And the last one . . .

"Aku menyintaimu kerana AGAMA yang ada padamu, jika kau hilangkan agama dalam dirimu, hilanglah cintaku padamu." [Imam Nawawi] 

------------------------------------------

feel uncomfortable with my self..uuuuu .. -.-'

Tiada ulasan :

Catat Ulasan

Sudilah untuk meninggalkan komen berkenaan entry saya. Insha Allah saya akan membalasnya. Terima kasih.. ❤️❤️