Ahad, 4 Mac 2012

Jana Pendapatan dengan Affiliate

Orait semua..tengok tajuk pun korang dah tau ape yang saya nak bagitau kan..
Baeklah..ape yang korang tau dengan Affiliate nih??

Affiliate ni merupakan satu program yang mane kite bertindak sebagai orang tengah..yang mana, kita kene promote apa jenis barangan or website daripada pihak lain. Pastu, bila kite dah promote..so, mereka akan bayar la komisyen kepada mereka yang promote tu..

boleh paham kan..hihih,

btw, hari ni..saya nak perkenalkan kan kepada anda semua yang membaca blog saya nih, kot-kot la terbace kan..Saya nak tunjuk satu program affiliate kat blog nih, yang mana korang boleh jana side income korang bila berblog..

Camner carenye? hahaha, sabo-sabo..

----------------------------------

1) Korang pergi kat blog saya..Then, korang klik kat belah kanan blog saya nih..
under title 'Klik-Klik'
dalam kotak kuning bawah nih ea..



bile korang klik tu..then nanti die akan kua yang bawah ni..



korang klik pulak kat dalam kotak warne kuning tu..
alaa, yang ade gambar heartbeat.my tu..
yang situ laaa
pastu bile korang dah klik..
die akan kua yang ni pulak..



ok, bila dah kua yang macam nih..korang create account la dulu..isi form yang die sediakan,
ni bagi yang baru PERTAMA kali mendaftar yeah..
kalu yang dah berdaftar tu, korang juz log-in je la macam bese..
nanti die akan kua borang camni..




Bagi dah isi form ni, klik kat button 'SUBMIT'
pastu tunggu arahan yang die bagi..
saya pon dah lupe ape step lepas ni..hahaha
------------------------------------------
Bagi yang dah berdaftar..korang boleh cek akaun korang sume dekat sini..



Juz klik "HB affiliate" seperti dalam kotak kuning tu..
then, nanti die akan tunjuk berapa duit dalamk akaun korang tu..
Pastu, nanti die akan terangkan kat korang..camner nak dapat komisyen lebih dengan program dorang ni..
mula-mula memang macam susah nak dapat..
Tapi, korang kene rajen-rajen la promote kat blog ke, Fb ke ape..^_^
------------------------------------------
Yang ni la komisyen yang korang akan dapat..banyak kan!!
So, kalu yang rajin buat blog tu..boleh la wat side income sikit..
Kalu student pun boleh jugak buat camni, hihi

-----------------------------------
Sape yang baca blog saya ni, joinlaa yer..rajin-rajinkan untuk meng'klik' heartbeat.my tu..
:)

Tiada ulasan :

Catat Ulasan

Sudilah untuk meninggalkan komen berkenaan entry saya. Insha Allah saya akan membalasnya. Terima kasih.. ❤️❤️