Isnin, 30 Januari 2012

Baju Untuk Dinner.

Assalamualaikum..ape kabar semua..Happy

lame betol x update blog ni...mungkin sebab kekangan masa yang berada tahap paling kritikal...dan juga ketiadaan idea untuk menulis entri baru barangkali..hahahah

its okey..ini malam..saya nak bagitau samting la...korang tengok tajuk pun korang dah boleh agak kan..ofkos la tajuk pasal dinner...dinner, dinner, makan malam lah..bukan makan tengahari..

esok!! bersamaan dengan 31hb januari 2012, company tempat saya praktikal ni..akan buat satu annual dinner untuk staf dorang...x tau la pulak camner ghupenye dinner ni..sebab ni baru first time join dinner untuk company, dulu mase dinner metallurgy..bese-bese je...sebab bajet kua sendiri kan..so xde la nak meriah sangat..

Tapi kan, kitorang sebagai trainee bagi company ni, jadi kitorang telah di'offer' untuk menjadi waiter and waitress pada hari dinner nanti..hihihihih..ok la kan..sebab kitorang x dapat join dinner tu..jadi company offer la untuk jadi pelayan masa hari kejadian nanti..boleh la tengok dan merasa suasana dinner tu nanti..Thumbs up

ok la kan??

best ape...ade staf yang incharge kitorang bagitau kitorang akan dapat elaun, makan free dan dapat baju lagi tau, mesti seronok..tapi, malam tu yang pastinya kitorang kene bekerja keras la untuk melayan semua staf yang ada...lauk x cukup kene la tambah, air xde kene isi dan macam-macam lagi la..kene la tunggu esok..nanti saya akan citer ea ape yang berlaku kat sane...heheheh..

Baek lah..tadi lepas waktu rehat..kitorang yang pelayan ni dapat baju yang perlu dipakai esok..kiranya nak bagi seragam la ni..senang sikit orang nak cari...kalu kitorang pakai baju suke-suke hati je..susah pulak kang..konfius lak mane pelayan dan mane tetamu..haru karang~

Baju sume saiz besar..paling kecik pun saiz L dan paling besar saiz XL, terpaksa berebut la dengan yang lain..memandangkan pelayan perempuan ade 2 orang je..saya pulak badan kecik, xkan nak pakai saiz yang besar..kene la pakai yang kecik..kalu x terbang pulak..Crying with laughter

-----------------------
ni la baju n cap yang kitorang dapat...
kaler itam + merah..nice~


From Renault..


heheheh....

and de last picture..pada hari kejadian..


inilah dia geng-geng dak praktikal yang jadi waiter and waitress pada malam dinner tu..
tengok, baju kitorang same kan..hehehe

--------------------------------

apa pun, malam kejadian memang best..
Alhamdulillah, xde pulak jatuh tersungkur masa serving..hihihi

Tiada ulasan :

Catat Ulasan

Sudilah untuk meninggalkan komen berkenaan entry saya. Insha Allah saya akan membalasnya. Terima kasih.. ❤️❤️