Ahad, 25 Disember 2011

Eye lens or Spec?

Assalamualaikum..

bila dah sebulan duk sini..saya dapat rasekan yang rabun saya makin teruk la..huhuhu..ngape jadi cenggini..awawawawa...maybe sebab dok ngadap laptop dekat-dekat..pastu duk ngadap lelame lak tuh..haaa, padan muko kau..mude-mude lagi dah rabun..but, rabun i x teruk mane okay..still masih boleh melihat alam sekitar lagi okey..cume malam-malam je i macam ayam sikit..x nampak pape..

Pabila malam menjelma pulak..lagilah x boleh nak drive langsung..seriusli..kalu nak merasse eksiden..suh la i bawak malam-malam..nak-nak lagi kalu jalan yang nak lalu tu x familiar lagi..haru dibuatnya..huh

So, ingat nak cari spek mate..nope, i mean nak wat spek baru..spek lame dah ade..cume die kurang power..nak tambah power pon dah mahal..baek angkat yang baru je kan..taun baru, azam baru..ye dak~

Miyahahahaha...<-- gelak jahat!

tapikan, kalu dah pakai spek ni..satu je yang saya x suke..



sebab die effect kat tudung..kalu dah pakai spek..konfem tudung akan jadi bulat..macam bola..dah macam nerd da tengok..tudung bulat..pakai spek lak gitu..kalu pandai betol xpe..ni pandai pon nak x nak je..hehe

lepas tu, bile dok pk nak wat spek ni..tibe-tibe lak nak pakai lens...

best ke??

memang dah pernah pakai dah sebelum ni..tapi, leceh gak la..nak-nak lagi kalu jenis yang bangun tido lambat kan..haru biru dunia nak pakai lens..pastu, kalu lens tu terbalik lak..rase macam nak terkeluar bijik mate..x selesa kott..menci!

dulu pon pakai lens, sebab kalu ade presentation je..sekarang ni dah xnak pakai dah..susah, nak tidur pon kene tanggal dulu lens tu..kalu x..bangun tido je..melilau rabe mate..lens terlekat kat mane-mane..

tu la..nak pilih mana satu..antara lens or spec..kene pikir gak kebaikan n keburukan die..jangan main hentam je..kalu lens, ade jugak yang tahan lame sampai tujuh bulan..tapi, kalu jenis x pndai jage tu..kejap je dah hancur lens tu..

Spec pon ok gak..kalu rase nak pakai..pakai laa, pastu, agak-agak dah xnak pakai..tanggalkan je..simpan dalam case die..kan selamat...

kesimpulannya..spek lagi bagus kan..bukan membazir tau..tapi beli spek untuk jangka masa yang agak lama...bukan nak pakai sehari dua je..hehehe..:-p

lepas ni kalu ade mase..nak pegi tengok-tengok la kedai spek..kot-kot ade yang berkenan di hati dan di jiwa..hahahah...

2 ulasan :

  1. Clara igt nak laser mata biar tak rabun.. tak sukalah pkai spek o lens.. >,<

    Tapi laser mahalkan..
    taw takpe.. bila pakai spek dia efek kat tudung skali,.. tu tak suka tu..

    lens pulak susah gak.. tak ley terlampau panas klu tak kering and then merah2 mata..

    BalasPadam
  2. clara rella : nak wat laser? euw, x tkot ke?
    lens selalu pkai bile ade event je, pastu spek la bese pakai kalu tgok tv or ngadap laptop..hihiih

    BalasPadam

Sudilah untuk meninggalkan komen berkenaan entry saya. Insha Allah saya akan membalasnya. Terima kasih.. ❤️❤️