Rabu, 23 November 2011

Industial Training at Penjom Gold Mine..

Haiiiiiii alls..

huh!
Pagi semalamm..a.k.a hari Rabu bersamaaan 23hb November 2011 saya dah pergi melawat tempat latihan industri yang bakal saya 'LI' nanti..hahhh..ape punye ayat tah..

Kitorang bertolak dalam pukul 8.30 pagi gitu n samapi dalam pukul 1.00 lebeh..sampai-sampai je baru azan Zuhur..Alhamdulillah..selamat jugak sampai walaupun hujan sepanjang perjalanan..sampai je kat sana..dah x hujan dah..weehuuuu~

Lupe lah ank nak amik gambar camner rupenye tempat praktikal tu..

oh ye..temapt praktikal saya tu ialah Penjom Gold Mine yang terletak di Kuala Lipis, Pahang...bagi mereka orang pahang or yang dekat-dekat ngan kelantan tuh dorang akan tahu kat mana kawasan die..saya praktikal sekejap je..dalam tempoh 1 hb Disember 2011 ni hingge 23 hb Mac 2012 nanti..4 bulan..Allowance??..rahsia!! hahaha...

Nak cari tempat ni x susah pon..nanti kalu mereka sebagai student yang ada apply kat sini saya nasihatkan jangan susah hati nak cari tempatnye okey..signboard die ade kat tepi jalan..tapiii..bile korang dah masuk die punye simpang nak masuk tempat lombong tu..korang kene hati-hati. Kenape??....sebab lori besaq kecik kuaq masuk..kang kalu x nampak lori sebesar gedabok tu kang..x pasal-pasal kene praktikal kat Hospital kang..mauuuu?

lepas tu...laluan die sedikit berdebu..die x letak tar..its okey..kalu die letak tar + lori besar lalu lalang..alamatnye..berlopak-lopak la jalan tu..kang melompat pulak bile bawak motor or kete lalu kat situ..

Then, bile dah sampai kat kawasan tu..bajet ingat nak masuk-masuk la kan..kononnn nak menziarah sikit..hahahah...tapi x boleh masukk...semua kereta pekerja kilang ade duk parking kat luar pagar..So, dorang kene berjalan kaki untuk masuk ke tempat kerja dorang...huishh..camno lah den nanti..den dah la kurus, kang sekali pergi keje..hilang terus 2 kg lemak..haaa..bukan 1 kg, tapi 2 kg...gila x gila..!

---------------------------
Then..

bila dah habis tengok tempat praktikal tu..my beloved abi reset kan balik meter perjalanan kat kereta..nak tengok berapa jauh perjalanan dari tempat kerja nak ke rumah sewa...ataupun sebaliknye gitu..

-----------------------------
Dalam 15 minit dah sampai kat rumah sewanye..eh, bukan rumah sewa..tapi bilik sewa..nak cari rumah besor sangat...x mampu saya nak bayar..bilik udah la..owner rumah nye pon ade sekali..sepasang suami isteri..bibik nye dari Indon pon ade skali...at least selamat sikit ade penjaga..

Tuan rumah ni, bapak mentua kepada kawan ayah saya..Disebabkan ayah saya ada kawan kat K.Lipis ni..So, cepat dan mudah la saya dapat rumah ye dak...Alhamdulillah..Allah permudahkan urusan saya untuk mencari rumah..Tuan rumah pon dah berpangkat haji..insya Allah dorang boleh menjaga saya..dan say pon akan menjaga mereka..hahahah..den balik kojo pukul 5.30 ptg..sompek ko nak jago eaaa...

tapi ade 1 je x best...

tandas nye..huhuhuhuuh....

tandas....nye....
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
tandass....
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
dan bilik air di luar rumahhhhhhhhh..yeayy!
hahahaaha...
abi dan mak kata...
"Jangan banyak songeh! syukur la dah dapat tempat nak tinggal.."
"huhuh...."

xpela...
bibik kan ada..nanti kalu nak pergi buang air malam-malam...
kejut bibik ye sayang....
hahahaha...

---------------------------------

dah bayar pendahuluan dah...
RM200.00..
CASH!!!!!
abi bayar sebagai tanda sayang seorang ayah kepada anaknya...
-------------------------------

kenapa tibe-tibe tulisan semua ke tengah??

-abaikan-
------------------------------

okey laa....semua dah selesai..dah tengok tempatnye macam mana...x jauh sangat dengan rumahnya..syukur..nak pergi bandar lipis pon dekat je..

nanti my father nak cari motor satu untuk saya..teheeee~

Hope dapat jalani latihan industri dekat sini dengan cemerlang..Semoga urusan dipermudahkan oleh-Nya..Amin..
-------------------------------

Dalam pukul 2.00 lepas tu..kitorang pun beransur balik rumah..solat pon kitorang jamak n qasar ssekali..jauh perjalanan..ditambah dengan hujan...sampai jalan pun x leh nak lalu masa otw balik..tapi, nasib baiklah kereta Hilux tu besar...redah je la..

pukul 7 lebih sampai rumah....Alhamdulillah..

tido...!

2 ulasan :

Sudilah untuk meninggalkan komen berkenaan entry saya. Insha Allah saya akan membalasnya. Terima kasih.. ❤️❤️