Rabu, 19 Oktober 2011

Saya akan merindui anda semua..Sahabat..

Sedar x sedar, sekarang saya pun dah berada di tahun akhir untuk Diploma Kejuruteraan Metallurgi..dah 3 tahun dah kat sini..lepas ni nak pergi praktikal, pastu konvo pulak..huaaaa, panjang lagi nanti tunggu konvonye..berangan!

Dalam tempoh 3 tahun ni jugak la, saya lalui penuh dugaan bersama rakan-rakan sekelas, seuniversiti dan macam-macam jenis kawan lagi..dulu mase semester 1, ade budak kelas saya masuk hospital gara-gara jatuh bangunan hostel, kawan saya tu lelaki, pastu dalam masa yang sama ade pulak kawan perempuan kelas saya ni masuk hospital jugak sebab jatuh batu..haii..macam-macam..2 orang kawan mengalami kemalangan dalam satu masa..Alhamdulillah, kawan saya 2 orang tu still lagi sihat sampai sekarang..nanti kami nak grad same-same..weeehuuuuu~

Nanti dah habis konvo nanti, masing-masing ada perancangan kan..sape yang nak sambung degree tu, insya Allah ade rezeki jumpe lah lagi..tu pun kalu sambung degree kat UniMAP ni. Yang laen?? kalu dah sambung kat U lua, or pegi oversea ke..macam mana nak jumpe..bila lagi..? semua nye berlalu cepat je..senior kitorang dulu pon ade jugak yang sambung belaja kat sini..ade pulak yang kerja..semua rezeki masing-masing..

Tapi kalu saya, ayah saya suruh sambung kat U lua..die x nak saya sambung kat UniMAP dah..katenye " jauh perjalanan, luas pemandangannnn" yela tuu....hahahha

Masa makin lama makin suntuk, hari jumaat ni last paper untuk kitorang bagi semester ni..Then, minggu depan ade presentation pasal projek tahun akhir kitorang..pastu, masing-masing ade cuti dalam sebulan camtu..bulan doblas pegi praktikal..hujung bulan 3 tahun depan, mai balik UniMAP untuk buat presentation pasal praktikal kitorang ni..lepas tuuuuu??

Tak tahu la pulak..panjang umur..jumpe lah lagi..

************

hauuuu..cukup! tadi, masa duk layan lagu..tibe-tibe, saya terdengar lagu Sahabat-Devotees..korang pernah dengar x? kalu x pernah dengar, nanti korang cari la kat 4shared ea..x pon sape yang ade skype saya tu..nanti saya anta kat korang..memang best la..bile hayati betol-betol cam sedey lak rasenye...uwaa....


korang pun mesti ade perasaan camni kan..tipula kalu xde..bohong!

************
sini saya sertakan lirik lagu Sahabat tu ye..cube hayati maksud die..

Sahabat- Devotees

Ku layarkan kerinduan di lautan memori,
Mengimbau kenangan indah, yang menyentuh emosi...
Masih segar di ingatan saat mesra berputik..
Hadirmu bawa sinaran cahaya inspirasi..

Sahabat..kau sesungguhnya temanku di dalam suka dan lara..
Tika ku buntu...diselubungi sendu..
Kau tiupkan ketabahan untuk ku ukir senyuman..
Bagaikan embun, hilang di terbit fajar...
Kau pergi jauh mengejar cita menggapai Redha Yang Esa..

c/o

Duhai sahabat dengarkanlah bicara hati ku ini, 
Meskipun jarak memisahkan namun tiada noktah kasih..
Biarlah waktu menentukan nilai ukhwah yang terjalin..
Teruskanlah perjuangan hingga ketitisan darah..terakhir...

Sahabat..kau sesungguhnya,
Temanku..didalam suka dan lara...

Tika ku...buntu, 
Diselubungi sendu...kau tiupkan ketabahan untuk ku ukir senyuman..
Bagaikan embun hilang diterbit fajar..
Kau pergi jauh mengejar cita..menggapai Redha Yang Esa....

c/o

Duhai sahabat dengarkanlah bicara hati ku ini, 
Meskipun jarak memisahkan namun tiada noktah kasih..
Biarlah waktu menentukan nilai ukhwah yang terjalin..
Teruskan perjuangan ketitisan darah..terakhir...

Dan aku..
Masih disini,
Terus mendaki..puncak tertinggi hidupku..
Dan aku...
Terus menanti, saat yang manis..akan berulang kembali..
Sahabatt.....



*saya akan merindui anda semua..hehehehhe*

**********

actually banyak lagi lagu mengenai sahabat...tapi, lagu ni jugak yang best...wihuuuu~

Tiada ulasan :

Catat Ulasan

Sudilah untuk meninggalkan komen berkenaan entry saya. Insha Allah saya akan membalasnya. Terima kasih.. ❤️❤️