Ahad, 4 September 2011

Semoga Abi selamat pergi dan pulang...^^

Assalamualaikum..

hai..bertemu lagi kite..

kali ni coret saya bertajuk " Semoga Abi selamat pergi dan pulang"..

Siapakah abi yang dimaksudkan dalam tajuk diatas?????

Abi yang dimaksudkanlah ialah ayah saya..iaitu Encik Taufik bin Basiron..hahaha

(-_-')

hari ni dah hari isnin..dah raya ke 7..cukup seminggu Syawal berlayar...abi pon Alhamdulillah..dah beransur sihat..kak ngah doakan semoga abi sentiasa sihat dan dipanjangkan umur selalu..Ameen ya Allah...

semalam x dapat tidor..yela kan..dah seminggu lebih duk uma..tolong mak wat kuih raya..Almond london..hahahah...meh tengok ni..


 hahaha..ni Almond london versi coklat...tengok yang ni plak..



hahahaq..cantik kan...ni versi warna pink..perasa strawberi..

.......................................................................................................................

sekadar selingan..

kembali ke tajuk asal!!!

hari ni.. saya mesej mak..

saya : Assalam emak..tengah wat ape?

emak : wasalam...mak x buat ape pun..hari ni abi balik negeri sembilan..

saya : owh yeke..hm..mak..kak ngah dah bayar dah yuran lesen motor..rm200.00 ade lagi rm130.00 kene bayar..

emak : owh..yeke..nanti mak suruh abg sepol masukkan duit dekat BSN nanti..

(BSN tu ialah Bank Simpanan Nasional..hehehehe)

saya : ok mak..abi balik N9 sorang je ke?

emak : ha a..sorang je...

saya : bile abi nak bertolak..? ke dah bertolak??

sambil-sambil dok tunggu mak reply.,.bacalah buku bertajuk "Khadijah"..maklumlah..nak tunggu mase pkol 1030am..sebab nak p library..

1 minit...

2 minit.....

3 minit...

4 minit....

5 minit........................

erk.. mane mak ni?..(cek hp)..

cet..!!! xde kredit rupenye..(-_-')...sabor je la..xpela..nanti malam pulak...

tapi..dalam hati ni..risau giler kat abi..

abi dah la baru sihat..hm..boleh ke abi drive..hmmm..risaunye hati..

"Ya Allah..selamatkanlah perjalanan pergi dan pulang ayahku, panjangkanlah umurnya..dan hindarilah dirinya daripada sebarang kemalangan dan bencana sepanjang kepulangannya..permudahkanlah urusannya ya Allah..sesungguhnya hanya padaMu aku memohon pertolongan...Ameen..

tapi hati ni rasa x tenang lagi..

ish...lastlast..saya p tandas and amik wudhuk...

Semoga dengan bacaan Yaasin ini dapat mengurangkan kebimbangan hati ini..insya Allah..

.................................................................................................................

tepat 1020am..sepantas kilat bersiap dan pergi ke tempat menunggu bas...time for library now...nak study..x lame lagi nak exam...hihihihihhi...

Assalam..papai~

Tiada ulasan :

Catat Ulasan

Sudilah untuk meninggalkan komen berkenaan entry saya. Insha Allah saya akan membalasnya. Terima kasih.. ❤️❤️