Jumaat, 30 September 2011

Kaitan warna baju dan 7 hari dalam seminggu..

korang pernah tak rasa macam tak tahu nak pakai baju warna apa je bila dah habis mandi?? pernah x rasa...?? tipu la kalu x pernah rasa..saya selalu rasa perkara ni tau, nak-nak lagi kalu nak pergi kelas...maklumlah saya ni masih bergelar pelajar okey..


*******

bile bangun pagi je..mandi sume siap-siap..pastu tercongok depan loker..tengok loker tu dari atas sampai bawah..tengok laci la..tengok tu la..belek sana, belek sini..last-last x tahu nak pakai baju ape kan!..bagi sape yang suke pakai baju warna biru atau ungu macam saya ni, xkan lah nak pakai baju yang sama je hari-hari..x ke jemu kawan-kawan yang melihat...huh!! ayat skemaa..!!

lepas tu xkan la pulak nak kuaq duit tiap-tiap minggu semata-mata nak beli baju kan..x ke membaziaq tu...jangan membaziaq..x baek noo..tuhan marohh...!!

**********
nak dijadikan cerita..

eh!! sebelum tu saya nak bagitahu anda bahawasanya saya adalah peminat setia Heliza Helmi okey..sekian terime kasih..^^

sambung balik cerita..

baru-baru ni saya ada download semua video klip yang heliza post dekat facebook die..macam-macam video die buat..ada pasal kebaikan zikir lah..! .....pasal assignment la.....!...pasal camne nak tangani stress la...!! ..blablabla...

then, saya tertarik dengan 1 or 2 video ni..yang mana dia mengisahkan mengenai warna baju yang sesuai dipakai mengikut hari dalam seminggu..erk! korang paham x..??! erk..macam ni..dalam video yang heliza buat ni..heliza ade bagi tau penonton mengenai warna baju yang sesuai mengikut hari..contohnya..hari isnin sesuai pakai baju warna kelabu,.....selasa pakai baju warne jingga...blablabla...hakikatnya..warna yang saya nyatakan untuk hari tersebut adalah tipu belaka...

jom kita layan jap video ni..apa kaitan warna dengan hari okey!

video

* yang ni untuk hari selasa..kene pakai baju warna pink atau purple..^^

video

* ni pulak untuk hari isnin...kene pakai baju warna putih okey!

**********
rasenye x boleh nak upload banyak-banyak la..x sempat kot..nanti ada masa saya upload lagi ok..
bila dah tengok video ni..kadang-kadang kita macam x perasan kan kaitan warna dengan kehidupan seharian kita kan..padahal saintis dah kaji pon benda-benda ni sume..kita je yang x amik tahu sangat...bile pikiaq balik..baru lah tahu yang semua pakar motivasi semuanya bersemangat dan sentiasa berfikiran positif..rupanya diorang ni selalu bermain dengan warna alam kan..

susah sebenarnye nak jadi positif ni..


**********
malam ni nak tdoq lewat sat...menelaah pelajaran..hihihihi..x lame lagi dah nak final okey!

Tiada ulasan :

Catat Ulasan

Sudilah untuk meninggalkan komen berkenaan entry saya. Insha Allah saya akan membalasnya. Terima kasih.. ❤️❤️