Khamis, 29 September 2011

Dinner Metallurgy Engineering..sangat bes!

huh!, baru je balik dari Hotel Seri Malaysia untuk program dinner yang saya ada cakap hari tu..penat..tapi bes la..sebab saya dapat hamper..hihihihihi

firstly......, saya nak ucapkan kepada jurumekap saya, Nurul Emira binti Alias dan Ili Athirah binti Amiruddin kerana sudi menyolekkan wajah saya ni..hehehe..peace~

susah nak solek muka saya ni...warna x kisah sangat sebab kulit saya ni jenis cerah sikit, tapi....tang mata tu! mata saya sepetttt...jenuh jugak la dorang repair eyeliner kat mata saya ni. pakai liquid punye, kene tunggu kering dulu baru cantik, kalu x tunggu kering la, bila nak berkelip sikit, habis la bersepah la warna-warna itam kat kelopak mata tu..

bila dah touch up sume yang x okey..dorang pun suh saya tengok cermin..

"yahhhhhh, lain nye muke aku.....!!"

terkejut kot..memang lain la, maklumlah bila first time mekap mcm ni, die nampak lain tau muka. pastu dorang pun suruh la amik shawl.. tanpa buang masa, saya pun pergilah ambik cepat-cepat... lagipun kitorang memang dah dijadualkan bertolak pukul 7.45ptg, tapi kitorang pukul 8.00 pun belum siap lagi..

bila dah betolkan sana sini, then siap lah..siap pakai kasut bertumit lagi you..jangan jeles..hohohoh



*************

taraaaaa...!!!

dah sampai di tempat kejadian, semua tengok saya..hahahaha

"kenapa dorang tengok aku ni"; desis saya dalam hati..

" wahh! ni hidayah munirah ke??" tanyaa dorang ni, xpuas hati..

" ofkos la den, hidayah munirah!! kenape??"

"lain la tengok kaooooo....." dorang balas balik..

"huh...." macam lah x pernah tengok walaupun hakikatnye memang x pernah pon dorang tengok...

malas nak layan..

************
 acara pertama bese la nyanyian lagu Wawasanku............

(1 min 30 saat )

ucapan perasmian dari Pengerusi Rancangan Diploma Kej Metallurgi..

(dalam 5 minit cmtu la)

bacaaan doa dan makannnn!!!!

(dalam tempoh 30 minit gak la)

yang besnye, student tahun 3 kene amik lauk dulu, hihihihih, kitorang siap dapat arahan lagi dari wakil tahun 2 yang bertugas supaya ingat sikit kat orang belakang (maksudnye budak junior tahun 1 dan 2 la)..hahahaha..

pastu kan...

ade game show tau..dalam game show tu ada cabutan bertuah, cabutan malang , pastu Tiba-tiba dorang mintak pelajar tahun 3 perempuan 3 orang naik ke pentas..lepas tu dengar la 2 ,3 orang panggil nama saya..
pastu..kitorang pun kene la naik ke pentas...ingatkan amik hadiah ke..

rupenyeee........

"korang kene pilih antara 3 senduk ni, kemudian kene makan salah 1 bahan ni sama ada nescafe, milo, nestum...okey! makan sampai habis...."

mantap! die suh pilih, pastu kene makan lak..

nasib baik lah dapat makan milo..seronok~

tapi yang x bes nye..saya dapat senduk kecik, pastu kene makan milo yang sangat banyak..maklumla..dorang pikiaq milo tu sedap kan..dorang pun curah la sampai penuh senduk tu..lastlast masa nak makan tu..habis comot mulut, pastu ada gak tumpah milo kat tudung..haishhhhh

hilang cun!

lepas tu ada la sikit persembahan dari pelajar, rakaman video budak tahun 3, pemberian cenderahati..dan macam-macam lagi..

then, tiba lah masa yang ditunggu-tunggu..

Queen And The King Of The Night-------------------------

tahun 3 je yang dapat..member saya yang naik pentas skali masa nak makan milo tuh, tapi beliau kene makan nescafe, masam je muke lepas makan nescafe..

tup!tup!..

menang je Queeeeenn, teruih heppi meppi..hahahaha..lawak tol..

****************
penat lah, korang x penat ke..ni pun still stay up untuk siapkan final draft final year project...ending citer ni saya rasa korang semua boleh agak kan..korang fikirla yek sendiri..x larat nak taip..

bubye!




1 ulasan :

Sudilah untuk meninggalkan komen berkenaan entry saya. Insha Allah saya akan membalasnya. Terima kasih.. ❤️❤️