Rabu, 31 Ogos 2011

Selamat hari raya kepada semua pembaca blog saya...(part 1)

Assalamualaikum...

hai semua..

SELAMAT HARI RAYA!!!!!!

hihihih..

baeklah..saya nak mintak maaf sekiranya saya ada buat salah dan silap sepanjang saya menubuhkan blog ni..hohohoh..maklumlah..semua orang pernah buat salah..

hm..baik lah..untuk kali ini..saya akan menceritakan mengenai detikdetik seblum raya,semasa raya dan selepas raya..insya Allah..harap anda semua x bosan baca coretan saya kali ini..

hm..malam raya..saya bersama family telah pulang ke kampung belah emahk yang terletak di kampung buluh,kuala berang,terengganu..huhuhu..kali ni giliran belah mak pulak..walaupun dah 3 tahun raya sini..ahahhahaha..

lepas siasiap semua seterika baju..kitorang pun pulanglah dgn naik kereta avanza..saya lah jd driver nye..hohoh..sampaisampai je dekat kampung..ade makcik..adik emak yang ke 6 dah balik umah wan..dgn anak n husband die skali..pastu turun dapur..bermulala sesi wanitaaaaa.....

........................................................................................................................

lepas duk borakborak..mak decide nak wat lontong untuk raya pertama..hm..besenya kitorang buat soto je..memang tu feveret srtiap raya..dan yang pastinya lontong tersebut pasti akan habis kitorang bedal..hahahaha...

bile masuk bili..nampak makcik yang ke-8 sedang seterika baju...ciannyerr...

"kak ngah!! meh tolong cik li iron baju ni..ade lagi 3 pasang.."

"(-_-')....erkk! kak ngah baru je iron baju sebanyak9 pasang kat rumah tadi..penat la kak ngah..tahun lepas pun kak ngah je yang kene iron baju..malas la..kesian la kat kak ngah.."

hahaha..jahatkan..punyela malas xnak tolong...wek!

.........................................................................................................................

tibe-tibe?!..saya dah x ingt pape dah..

sedarsedar dah pagi..

erk! tido rupenye..hihihhi

pastu lepas sembahyang raya semua..kitorang pun bermaaf-maafan..huhuhu..time ni memang sedih la..maklumlah..banyak sangat dosa kat ibubapa..dah la merangkap anak sulung perempuan..tapi rasa mcm x sempurna je lagi tugas sebagai seorang anak..

"duhai ibu dan ayah..ampunkahlah dosa kak ngah.."

serius kot..saya nangis mase raya..malu~

lepas tu..selesai sume kitorang pun pg ziarah kubur sedara mara yang telah meninggalkan dunia ini..huhuhu

........................................................................................................................
nex time la plak sambung..penat la..

erk..sabar lah ea...




Tiada ulasan :

Catat Ulasan

Sudilah untuk meninggalkan komen berkenaan entry saya. Insha Allah saya akan membalasnya. Terima kasih.. ❤️❤️