Selasa, 23 Ogos 2011

Kucing...ohhhhh kucing.....

Assalamualaikum..

hai..

agaknya artikel saya hari ni nak bercakap pasal ape??

dah name tajuk pun kucing kan..of kos la nak cakap pasal kucing..xkan nak cakap pasal ayam , puding karamel ke pulak kan..

hm..

actually dalam tempoh kite berpuasa sampai sekarang ni..saya tengok dekat UniMAP ni banyak sangat kucingkucing lah..em..naknak lagi kat sekitar kafe dan kolej kediaman pelajar...kalu kat tempat saya. kat KKF ni memang banyak lah kucing yang ade..hishh...saya ni pulak jenis minat sangat kat kucing..memang minat...asal ade kucing datang bertandang kerumah..cepat je saya ajak masuk..tapi nak wat macam mane...ade jugak budak rumah saya yang geli dengan kucing..pelik kan..

kucing yang comel macam tu pun orang geli dan x suka..x kisah la...

bagi merekamereka yang x tahu apakah itu kucing..maiii sini cek nak bagi sikit mengenai definisi kucing..hahahahah

KUCING merupakan sejenis haiwan mamalia yang mempunyai bulu di badannya..(ade separuh yang xde..sakit kulit barangkali..kihkihkih).. mempunyai sepasang mata..berekor, 99% adalah comel, berkaki 4 dan badannya mcm besar anak anjing bagi kucing yang dewasa..

tetapi..itu bukanlah sb kenapa saya nak cakap pasal kucing...

ok baik lah....kite teruskan dulu dgn perbincangan kita..

sepanjang bulan puasa ni.. hampir 4 ekor kucing yang saya tengok mati sepanjang bulan puasa di UniMAP ini..

mengapakah ini terjadi??????

adoyai..kucing 1st sy tengok dia mati masa nak emlintas jalan...tu pun mase balik dari bazar Ramadhan..balikbalik je tengok ade kucing kat tepi jalan..kepala dia dah leper dah..badan ok je lagi..huwaaaa..sedih tau..lepas tu..kali ke 2..di tempat yang sama jugak..tapi bukan masa yang sama..ni masa saya nak pergi kuliah..elok je kucing kat tepi jalan..dah terkeluar bijik mate die...waaaa....lepas tu plak ade sekor lagi mase otw nak p bazar..tu pun memang depan mata saya kene langgar..anak kucing lak tu..agaknya die x nampak kot ade kereta banyakbanyak..dia main lintas je..lepas tu lak..dekat tempat tunggu bas mase otw nak balik hostel..tapi tu bangkai kucing yang dah berbau..

erk..mudahnya nyawa seekor kucing terbang melayang...sabar je la..

sedihnye..sebab saya sangat menyayangi kucing..huhuhhu..

ada sorang kawan saya pun perasan mengenai kucingkucing yang mati ni..dan dia cadangkan supaya kucingkucing tersebut mengambil ujian atau ceramah keselamatan jalan raya...

(-_-') erkkkkkkk......boleh ke?

hahahahahaha..kang hebat ,lak kucing ni kang..orang laen melintas..die pun melintas..kih9...

btw..saya ada menyimpan sedikit koleksi kucingkucing yang saya dah search kat google...cumil sumenye..meh la nengok...^^


1) kucing pertama sedang menaiki monorails....


2) kucing kedua sedang bergayut dengan pakwe/makwe nye sambil tertido..


3) kucing yang ketiga ni saya ambil gambarnya mase tengah tunggu bas untuk ke kuliah..elok jer die landing sambil luruskan kaki beliau..


4)kucing ni pulak warne and rupa dia macam gabungan kucing dan..panda kot..errrr....


5) cantik warna kucing ni..sambil berbaring ala berjemur gitu..ahakksssss


6)errrrrrrrr.. sangat gemuk sungguh!!


7) kucing ni memang comel..saya siap wat desktop punye background lagi tau..hohohohoh


8) haaaa...ni kucing kat hostel aku..nama die abu..tapi sekarang ni..dah kurus dah..huhuhuhu..sedey~


----------------------------------------------------------------------------------------------

actually..banyak lagi..tapi disebabkan malas nak pilih..so..sikit je lah..hahahaha...

btw..insya Allah..esok kite jumpe lagi..tu pun kalu rajen lah..eak...

papai...

Tiada ulasan :

Catat Ulasan

Sudilah untuk meninggalkan komen berkenaan entry saya. Insha Allah saya akan membalasnya. Terima kasih.. ❤️❤️